Nenašel náš vyhledávač vaši adresu, přestože je správná?

I to se může stát. Vysvětlíme vám proč a jak to můžeme společně napravit.

Neustále vylepšujeme naše služby i web a s partnerskou společností GoDelivery (https://godeliver.co/cs/) vyvíjíme aplikaci pro naše kurýry, která zlepšuje a zrychluje samotný rozvoz.


I tak však musí být napojena na automatiku, v našem případě google maps. Přestože je to nejlepší služba na trhu, mapové poklady nejsou úplné. Některé adresy jim tedy mohou v systému chybět. Nejčastěji se jedná o novostavby, budovy které jsou krátce po kolaudaci, průmyslové areály, které mají ve společnosti „zažité“ adresy, ale nejsou to pozice oficiální atd. Je to i důvod, proč možná některé další služby (navigace, aplikace taxislužeb apod.) mohou mít problém najít vaši adresu.

Pomozte nám zlepšit tuto službu a nastavte si svoji adresu jako platnou.

Přejděte na webovou službu google maps: https://www.google.com/maps/. Poté do vyhledávače zadejte vaši adresu, tak jak ji zadáváte u vás. Pokud vyhledávač neukáže přesnou polohu vašeho domu, google zatím vaší přesnou polohu nezná. Nejčastěji to bude vypadat tak, že špendlík na mapě bude na úplně jiném místě,než je váš dům. Označí jako cílové místo celou ulici a domy, které jsou již na mapě znázorněny, nemají zobrazená čísla popisná. 

 


Co dál? Varianty jsou dvě.

1) Vyčkejte na automatickou aktualizaci dat od Googlu.

Společnost Google své mapové podklady průběžně aktualizuje, neznáme sice přesné postupy ale podle analýzy vašich zpráv a našeho testování jsou tyto aktualizace dost nahodilé. Některé adresy nemají svá čísla popisná v mapách ani po dvou letech. Jiné se v mapách objeví několik dní po kolaudaci. Většinou je to dle výtěžnosti dané lokality (zkrátka kde je hodně lidí, tam je to rychlejší). Toto řešení je tedy lehce zdlouhavé.

 

2) Požádejte google o doplnění adresy ručně.

Pro tento krok potřebujete mít zaregistrovaný účet na googlu a být přihlášení. Se vším ostatním vám pomůžeme.

  1. Přejděte na stránku https://www.google.com/maps/ a vyhledejte co nejpřesněji vaši adresu (tedy jméno ulice a číslo popisné)

  2. Dole, v pravém spodním rohu klikněte na odkaz „odeslat zpětnou vazbu



  3. V otevřeném okně, klikněte na odkaz „nesprávná poloha špendlíku nebo adresa




  4. V dalším kroku, doplňte adresní údaje a klikněte do prostoru s mapou, na upřesnění polohy špendlíku.




  5. Poté, pohybem myši umístěte špendlík co nejpřesněji na váš dům a klikněte na tlačítko hotovo.




  6. Nakonec zkontrolujte, zda jsou všechny údaje správné a klikněte na tlačítko odeslat. Do emailu vám od googlu dorazí informace o přijetí požadavku a zpravidla do 10 pracovních dnů vám přijde informace o zapsání vaší adresy do map.

Tím bude proces ukončený. Od této doby vás naši kurýři, případně vaši přátelé nebo další služby, které využívají mapové podklady google, spolehlivě najdou.

Je pro vás tento proces složitý? Rádi vám se zapsáním pozice na mapách pomůžeme. Napište nám přes kontaktní formulář ( https://puzzlesalads.cz/napiste/ ), uveďte v textu co nejpřesnější popis vaší adresy (například třetí dům od vjezdu do ulice, po levé straně, oranžový dům).


Vaši adresu najdeme a zašleme do googlu za vás. Tento proces zpravidla potrvá kolem 14ti dnů.

Děkujeme, že se s námi podílíte na vytvoření snazšího způsobu doručování.